www.varak3d.hu

 

Bemutatkozás
 
 

Gyermekként szüleimmel kirándulva szerettem meg hazánk középkori múltjának helyszíneit - várainkat.

Akkor még nem gondoltam, hogy ezek az utazások elkísérnek felnőtt koromig, a jelenbe, amikor gyermekeimmel együtt ostromoljuk erősségeinket. Szeretném nem csak a természet és a történelem szeretetét átadni, ezért közösen gyűjtünk információkat - megtöltve tartalommal a csupasz falakat. A várlátogatások után otthon együtt végignézzük az elkészült fényképeket, és újra megtárgyaljuk az ott szerzett emlékeinket.

Az anaglif technika segítségével a fotográfiáimat sztereó fényképpé átalakítva, színszűrős szemüvegen keresztül, térben és talán egy kicsit időben is visszakerülünk újra a várudvarokba. Nevetve szédülünk amikor "újra" lenézünk a gyilokjáróról, és közösen nyúlunk a képernyő felé, mutatva a másiknak a sztereó fényképen kiemelkedő várfalakat. Azért hogy ne csak a családom láthassa a képeimet, folyamatosan bővülő weblapomra is feltöltöm őket, ahol minden látogató számára a fényképek egy kicsit megelevenednek, térhatásuk szinte tapinthatóvá válik. Élvezem, hogy a régebben készített fényképeimet visszanézve megint az élmény hatása alá kerülök, majdnem annyira, mint készítésük pillanatában. Aki eddig még nem találkozott térhatású fotókkal, első látásra beleszeret a látványba. Ha pedig már volt alkalma nézni ilyen képgalériát, akkor is megéri, mivel a várak ezen  eszközzel történő bemutatásával talán egy picit a történelem is megelevenedik számunkra.

A fényképeimen ugyan nem érinthetjük meg a várfalat, de - ha csak virtuálisan is - a monitoron keresztül mesélnek a sokat látott és megélt kövek.

Ők évszázadok óta figyelnek minket, figyeljünk mi is rájuk.

Köszönöm, hogy felkereste weblapomat, kérem meséljen róla barátainak is.

 
 
 

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
A Flash-t és a JavaScript-et engedélyezned kell.
Minimum felbontás: 1024 x 768

Grafika és kivitelezés:
Vígvári Tamás
Dunaújváros

 
e-mail: